Unicorn4u's Blog

02/05/2010

140 gedetineerden verplicht naar Tilburg

Filed under: Gevangenis Tilburg — Tags: , — unicorn4u @ 19:38
Ik heb net dit nieuws gekregen: Uit het PCB (gevangenis Brugge) werden vandaag 140 gedetineerden naar Tilburg overgebracht, 140 ENKEL VAN DE AFDELING MANNEN 2. Degene met een straf van 3 maand tot drie jaar geloof ik werden vandaag weggevoerd.

Het was niet van willen, maar moeten blijkbaar. Er was een gedetineerde die weigerde, die hebben ze drie dagen in het cachot gestoken, om hem daarna dan naar Tilburg af te voeren..
Dat was te verwachten aangezien we al wisten dat de Minister niet aan zijn gewenste aantal “kandidaten” geraakte om het in Tilburg vol te krijgen omdat de meesten weigerden. Bedoeling was om de langgestraften vooral naar Tilburg over te brengen, maar nu blijkt dus dat zelfs andere gedetineerden, willen of niet, naar daar worden gebracht.

Wat betreft het rekening houden met het verliezen van de contacten met de familie, de mogelijkheid om nog bezoek te krijgen, gezien de afstand, welke mentale weerslag dit weer zal hebben op deze gedetineerden, dat zouden we eens aan de Minister moeten vragen.. Spreekt hij niet over een humane en herstelgerichte werking van justitie?
Humaan is het in ieder geval niet, herstelgericht.. denk dat ik dit overlaat aan de mensen om hun mening hierover uit te spreken..
Ik vind het in ieder geval praktijken die me doen denken aan Hitler, die voerde ook iedereen af wanneer en waar hij maar wilde. En niemand die iets te zeggen had. Het lot van zij die bij de ongelukkigen waren, verschilt enkel in het feit dat men ze niet in de gaskamers zullen steken. Maar dat is het dan ook…
Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: